
Pompoensoep met limoen en rode peper
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Het gewone leven is weer begonnen, tijdrovende braadstukken en ingewikkelde taarten laten nog even op zich wachten. Tijd voor een simpel doch doeltreffend maal. Een pompoensoep is altijd populair. Zo eet ik hem het liefst: lekker pittig en fris door de limoen en de rode peper.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in parten. Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en druppel er 1 el olie overheen. Rooster de pompoen ca. 25 minuten in de oven.
Scheur de ciabatta in grove stukken en meng ze met 1 el olie, de kerrie en een snuf zout. Neem de pompoen uit de oven en schep de parten van het bakblik. Verdeel de stukken ciabatta over de bakplaat en bak ze ca. 10 minuten.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode pepers in ringetjes. Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook en de rode peper ca. 4 minuten in. Voeg 1 l water, het bouillonblokje en de geroosterde pompoenparten toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Was de limoen en dep hem droog. Rasp de schil van de limoen. Serveer de soep en strooi er op het laatst de limoenschil en de croutons overheen.









