Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Grietfilet met asperges

Grietfilet met asperges

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Tip:
In plaats van griet kan schol, tarbot of heilbot ook gebruikt worden.

Bereiding

  1. Schil de asperges. Verhit een laagje olijfolie in de pan en bak er de asperges beetgaar in. Zorg daarbij dat de asperges net onder staan. De olie mag niet warmer worden dan 100 graden.

  2. Snijd de grietfilet in gelijke stukken. Verhit 1 el olijfolie op hoog vuur en bak er de grietfilet in. Belangrijk is dat de pan op hoog vuur wordt verhit en dat, zodra de vis in de pan ligt, het vuur laag wordt gezet. Laat de vis net zo lang op 1 kant liggen tot deze bijna tot boven gaar is, draai hem dus niet te snel.

  3. Verdeel de asperges over de borden. Leg er de gebakken vis op. Serveer met hollandaisesaus.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!