Bereiding

Foodieslezeres Syreeta won een weekendje in de culinaire boerderij van Hof van Saksen. Van de workshop die ze daarbij cadeau kregen, staat een korte reportage in ons meinummer. Benieuwd naar de recepten van Hof van Saksen? Probeer ze zelf uit!

  1. Schil de asperges. Verhit een laagje olijfolie in de pan en bak er de asperges beetgaar in. Zorg daarbij dat de asperges net onder staan. De olie mag niet warmer worden dan 100 graden.
  2. Snijd de grietfilet in gelijke stukken. Verhit 1 el olijfolie op hoog vuur en bak er de grietfilet in. Belangrijk is dat de pan op hoog vuur wordt verhit en dat, zodra de vis in de pan ligt, het vuur laag wordt gezet. Laat de vis net zo lang op 1 kant liggen tot deze bijna tot boven gaar is, draai hem dus niet te snel.
  3. Verdeel de asperges over de borden. Leg er de gebakken vis op. Serveer met hollandaisesaus.

Tip: In plaats van griet kan schol, tarbot of heilbot ook gebruikt worden.