Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Appel-peerplaatkoek met pecan en anijs

Appel-peerplaatkoek met pecan en anijs

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal appel-peerplaatkoek
1

Ingrediënten

Voor het deeg

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Kneed voor het deeg alle ingrediënten behalve het ei door elkaar tot een kruimelig geheel. Houd ⅓ apart. Kneed de rest met het ei zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Druk het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm (ca. 20×30 cm) uit.

  2. Verwarm in een pannetje de boter met de appelstroop tot het gesmolten en vloeibaar is. Schil intussen de appels en de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in grove blokjes. Doe de appel, de peer, de gemalen anijs en de pecannoten in een kom en meng met het appelstroopmengsel tot alles bedekt is. Verdeel over het deeg in de bakvorm.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verdeel het apart gehouden kruimeldeeg over de plaatkoek. Bak het geheel ca. 40 minuten in de oven tot het kruimeldeeg gaar en krokant is. Neem uit de oven en laat afkoelen. De appel-peerplaatkoek met pecan en anijs is lekker met kaneelijs.

Per portie: 502 kcal | 53 g koolhydraten | 7 g eiwit | 29 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!