Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Matchafudge met zeezout

Matchafudge met zeezout

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur en 30 minuten wachttijdca. 2 u. en 30 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal blokjes
60

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • suikerthermometer

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Vet een bakvorm (16×26 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de suiker, de golden syrup en de slagroom in een pan op middellaag vuur, breng aan de kook en laat 2-3 minuten koken tot de suiker is opgelost. Roer regelmatig door. Draai het vuur middelhoog en zet een suikerthermometer in het mengsel – dit is een essentiĆ«le stap; het mengsel moet de juiste temperatuur bereiken. Laat nog ca. 8 minuten koken en blijf regelmatig roeren, zodat het mengsel niet aankoekt, tot het 116°C is. Neem de pan van het vuur en klop de chocolade en de boter erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Klop het matchapoeder erdoorheen.

  2. Schenk het fudgemengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad met een siliconen spatel. Besprenkel met zeezoutvlokken. Laat helemaal afkoelen, zet in de koelkast en laat 2-3 uur opstijven. Gebruik het bakpapier om de fudge uit de vorm te nemen en snijd in 60 blokjes.

Per portie: 78 kcal | 10 g koolhydraten | 4 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Rob Merrett Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!