Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
IJskoude toetjes recepten: berlinerbollen met pindakaasijs

Berlinerbollen met pindakaasijs

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Berlinerbollen zijn een heerlijke zoete lekkernij, oorspronkelijk uit Duitsland, maar populair in veel landen. Vul hem met pindakaasijs en je hebt binnen no time een heerlijk dessert in elkaar gezet!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Berlinerbollen zijn een heerlijke zoete lekkernij, oorspronkelijk uit Duitsland, maar populair in veel landen. Vul hem met pindakaasijs en je hebt binnen no time een heerlijk dessert in elkaar gezet!
Tip van Yvonne
Chocofan? Doop de berlinerbollen in chocolade voor je ze vult.

Bereiding

  1. Neem het ijs uit de diepvries om wat zachter te laten worden terwijl je de berlinerbollen voorbereid. Verhit de grill van de oven hoog. Snijd de berlinerbollen horizontaal doormidden en leg ze met de snijzijde naar boven op een bakplaat. Rooster in ca. 2 minuten goudkleurig onder de grill.

  2. Verwarm intussen de pindakaas in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig, tot de pindakaas is gesmolten en vloeibaar is. Neem van het vuur en laat ca. 5 minuten afkoelen.

  3. Lepel het pindakaasijs op de helft van de halve donuts en besprenkel met de pindakaas. Bestrooi met de frambozen en de chocolade-pindakaascups. Leg de andere helft van de halve donuts erop en serveer direct.

Per portie: 450 kcal | 52 g koolhydraten | 11 g eiwit | 21 g vet

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith, Ailsa Burt & Helena Busiakiewicz Fotografie: Kim Lightbody Styling: Rachel Vere Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!