Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Parelcouscous met courgette chilipeper en munt

Parelcouscous met courgette, chilipeper en munt

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Bij het koken zijn we vaak op zoek naar de magische driehoek: snel, gezond en lekker. Dit gerecht vol groenten staat binnen een halfuurtje op tafel – dat het lekker is is vanzelfsprekend!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Bij het koken zijn we vaak op zoek naar de magische driehoek: snel, gezond en lekker. Dit gerecht vol groenten staat binnen een halfuurtje op tafel – dat het lekker is is vanzelfsprekend!

Bereiding

  1. Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd apart. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de ui er in 8-10 minuten goudbruin en zacht in. Roer de chilipeper en de knoflook erdoorheen en bak nog 2-3 tot het geurig is.

  2. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte munt, het citroensap, de honing, zout en peper erdoorheen. Verdeel de couscous over borden en verdeel het courgettemengsel eroverheen. Verkruimel de kaas erboven en bestrooi met extra muntblaadjes.

Per portie: 414 kcal | 59 g koolhydraten | 17 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Facundo Bustamante Styling: Lauren Miller Foodstyling: Ellie Mulligan

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (21 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!