Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Dirty-chairijstpudding

Dirty-chairijstpudding

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Gek op chai? Dan is dit het ontbijtje voor jou! Met dit recept maak je de rijstpudding van je dromen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Gek op chai? Dan is dit het ontbijtje voor jou! Met dit recept maak je de rijstpudding van je dromen.

Bereiding

  1. oe de melk en de rijst in een middelgrote pan en voeg 30 g van de suiker toe. Splijt het vanillestokje in de lengte met een scherp mes, schraap het merg eruit en voeg het stokje en het merg toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ca. 40 minuten zachtjes koken, tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig. Neem het vanillestokje eruit en roer de specerijen en 125 ml van de slagroom erdoorheen.

  2. Doe intussen de espresso en de rest van de suiker in een pannetje en roer om de suiker op te lossen. Breng zachtjes aan de kook en laat op middellaag vuur ca. 5 minuten zachtjes koken tot je een soort siroop hebt. Laat even afkoelen.

  3. Verdeel de rijstpudding over kommen en besprenkel met de koffiesiroop en de rest van de slagroom.

Per portie: 581 kcal | 68 g koolhydraten | 9 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Davinia Perkins Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!