Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Costoletta alla milanese

Costoletta alla milanese

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop met de vleeshamer de kalfskoteletten mals en wat platter zodat de dikte van het vlees hetzelfde is als die van het bot. Kluts de eieren. Breng op smaak met peper.

  2. Wentel de koteletten behalve het bot eerst in het ei en vervolgens in het paneermeel. Druk het paneermeel met de hand aan. Druk het paneermeel eventueel met de platte kant van een mes extra vast.

  3. Verhit de boter op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de koteletten in de schuimende boter in 2-3 minuten per zijde goudbruin. Schenk daarbij met een theelepel wat van de boter over de aanhechting van het bot en het vlees. Snijd de citroen in partjes.

  4. Laat de koteletten kort uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met grof zout en serveer ze warm met een partje citroen. Lekker met een simpele salade.

Fotografie: Stephan van Raay / Food styling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!