Bereiding

  1. Klop met de vleeshamer de kalfskoteletten mals en wat platter zodat de dikte van het vlees hetzelfde is als die van het bot. Kluts de eieren. Breng op smaak met peper.
  2. Wentel de koteletten behalve het bot eerst in het ei en vervolgens in het paneermeel. Druk het paneermeel met de hand aan. Druk het paneermeel eventueel met de platte kant van een mes extra vast.
  3. Verhit de boter op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de koteletten in de schuimende boter in 2-3 minuten per zijde goudbruin. Schenk daarbij met een theelepel wat van de boter over de aanhechting van het bot en het vlees. Snijd de citroen in partjes.
  4. Laat de koteletten kort uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met grof zout en serveer ze warm met een partje citroen. Lekker met een simpele salade.

*Oorspronkelijk werd voor de costoletta milanese een beetje geraspte grana padano en een snufje nootmuskaat door het paneermeel gemengd. Gebruik het liefst zelfgemaakt paneermeel van verkruimeld geroosterd oud brood, dit is smaakvoller dan kant-en-klaar paneermeel van de supermarkt.
Fotografie: Stephan van Raay / Food styling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp