Costoletta alla milanese
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop met de vleeshamer de kalfskoteletten mals en wat platter zodat de dikte van het vlees hetzelfde is als die van het bot. Kluts de eieren. Breng op smaak met peper.
Wentel de koteletten behalve het bot eerst in het ei en vervolgens in het paneermeel. Druk het paneermeel met de hand aan. Druk het paneermeel eventueel met de platte kant van een mes extra vast.
Verhit de boter op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de koteletten in de schuimende boter in 2-3 minuten per zijde goudbruin. Schenk daarbij met een theelepel wat van de boter over de aanhechting van het bot en het vlees. Snijd de citroen in partjes.
Laat de koteletten kort uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met grof zout en serveer ze warm met een partje citroen. Lekker met een simpele salade.