Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Deconstructed Wellington

Vegetarische Wellington

In samenwerking met Beyond Meat
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Beef Wellington kennen we allemaal. Maar wat nu als je de onderdelen uit elkaar haalt én hem maakt van Beyond Meat biefstukpuntjes? Juist, dan krijg je deze verrassend lekkere deconstructed Wellington, helemaal vega!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de dekseltjes

Voor de duxelles (paddenstoelenmengsel)

Benodigdheden

  • bakpapier
  • ronde steker (ca. 10 cm Ø)
Beef Wellington kennen we allemaal. Maar wat nu als je de onderdelen uit elkaar haalt én hem maakt van Beyond Meat biefstukpuntjes? Juist, dan krijg je deze verrassend lekkere deconstructed Wellington, helemaal vega!
Meer weten over Beyond Meat?
Lees gauw verder onderaan de pagina!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Laat voor de dekseltjes het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk met de eidooier en bestrooi met het venkelzaad, het korianderzaad, het komijnzaad, grof zeezout en de tijm. Steek met een ronde uitsteekvorm (ca. 10 cm Ø) een cirkel uit elke plak. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  2. Hak voor de duxelles (het paddenstoelenmengsel) de champignons fijn, eventueel in een keukenmachine. Doe dit in porties, zodat het mooi gelijkmatig gaat. Verhit de olie en de boter in een bakpan en voeg de champignons en de ui toe.

  3. Bak de paddenstoelen ca. 10 minuten tot het meeste vocht verdampt is en je een soort paddenstoelenpasta overhoudt. Meng de tijm en het broodkruim erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat en houd apart.

  4. Bak de gemengde paddenstoelen in ⅓ van de boter in 6-8 minuten goudbruin. Voeg de gehakte tijm en de slagroom toe en kook even goed door tot een smeuïge saus. Roer een paar druppels truffelolie door de saus en houd warm.

  5. Stoof de spinazie met ⅓ van de boter in een pan tot hij geslonken is. Bak de biefstukpuntjes in de rest van de boter op hoog vuur ca. 4 minuten tot ze goed warm en knapperig zijn.

  6. Gebruik een steker met dezelfde maat als het bladerdeeg om op zes borden een taartje op te bouwen van twee laagjes duxelles, spinazie en biefstukpuntjes. Schep de roomsaus rondom en leg een bladerdeegcirkel erbovenop.

Per portie: 631 kcal | 27 g koolhydraten | 17 g eiwit | 50 g vet

Fotografie & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (6 stemmen)

Vegetarische Wellington met Beyond Meat

Beyond Meat is een toonaangevende producent van plantaardig vlees. De producten van Beyond Meat zijn revolutionair: ze hebben dezelfde smaak en textuur als dierlijk vlees, maar bieden een aantal grote voordelen voor het milieu.

Beyond Meat gelooft dat er een betere manier is om onze toekomst te voeden. Door over te stappen van dierlijk naar plantaardig vlees kunnen we een positieve invloed uitoefenen op groeiende problemen, zoals de grenzen van de natuur en dierenwelzijn. De positieve keuzes die we dagelijks maken – hoe klein ook – kunnen grote impact hebben op onze wereld.

De revolutionaire plantaardige biefstukpuntjes zijn mals, sappig en smaken net als echte biefstuk. Ze zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten, zijn verrukkelijk en bereid in enkele minuten. Hoog in eiwitten, laag in verzadigde vetten en met Nutri-Score A.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!