Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pancakes met jamvulling

Pancakes met jamvulling

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Pannenkoeken als ontbijt? Dit recept bewijst dat het kan! Door ze met jam te vullen worden ze lekker zoet én geschikt voor elke dag.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Pannenkoeken als ontbijt? Dit recept bewijst dat het kan! Door ze met jam te vullen worden ze lekker zoet én geschikt voor elke dag.
Tip
Probeer ook eens een andere soort jam, zoals bosvruchten of marmelade.

Bereiding

  1. Klop de eieren en de melk glad in een kom of kan. Roer in een andere, grote kom het bakmeel, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.

  2. Schenk het eimengsel bij het meelmengsel en roer door elkaar. Roer de suiker erdoorheen. Schenk de gesmolten boter erbij en roer door elkaar. Laat ca. 30 minuten rusten als je de tijd hebt of bak de pannenkoeken direct.

  3. Verhit een flinke klont boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg een pollepel beslag toe als de boter schuimt. Bak ca. 30 seconden, lepel 2 tl jam in het midden van de pannenkoek en spreid een beetje uit (dit gaat het makkelijkst met twee theelepeltjes). Verdeel er genoeg beslag over om de jam te bedekken.

  4. Bak de pannenkoek ca. 2 minuten aan één zijde, tot er bubbeltjes aan de oppervlakte komen en de randjes beginnen te stollen. Draai de pancake om met een spatel en bak nog 1-2 minuten, tot hij goudgeel is. Herhaal met de rest van het beslag en de jam en veeg tussendoor steeds de overtollige boter uit de pan. Bestrooi met kristalsuiker.

Per portie: 320 kcal | 47 g koolhydraten | 8 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Suzy Pelta Fotografie: Tara Fisher Styling: Davina Perkins Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!