Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Maïsrelish verschil tussen chutney en relish

Maïsrelish

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Maak de maïskolven schoon. Snijd de onderkant van de kolven eraf, zet ze rechtop op een plank en snijd de korrels met een scherp mes van boven naar beneden eraf. Pel en snipper de ui. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn.

  2. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui in. Fruit de rode peper kort mee. Voeg de maïskorrels, de azijn, de suiker, het mosterdpoeder, het gemberpoeder en het zout toe. Breng aan de kook en stoof ca. 8 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Doe de maïsrelish in schone potten. Lekker bij gegrild vlees, hotdogs en kippenvleugels.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!