
Turkse pizza met merguez worstjes
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Jelle: "Turkse pizza of lahmacun is een van mijn favoriete streetfoodgerechten. Voor dit recept gebruik ik het gehakt van merguez worstjes in plaats van de helft van mijn kruidenkast op het aanrecht te zetten. Merguez bevat namelijk al heel veel smaak en kruiding. Bakken, oprollen en in je dankbaar bakkes proppen."
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het vlees uit de merguez worstjes en doe in een kom.
Hak de ui, look en paprika in een foodprocessor fijn en meng onder het gehakt. Kruid met suiker, peper en zout en tomatenpuree.
Leg de wraps op de bakplaat. Verdeel het merguezmengsel gelijkmatig over de wraps en smeer uit tot een dunne laag. Druppel er wat olijfolie over.
Bak de Turkse pizza’s 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Er zal in het begin een beetje vocht uitlopen, maar geen zorgen. Gewoon geduldig wachten tot ze heerlijk krokant zijn.
Haal de pizza’s uit de oven en beleg met rucola, een schelletje tomaat, uiringen en gehakte peterselie. Werk af met looksaus en eventueel extra chilipoeder.
Rol de pizza voorzichtig op zoals een burrito of durum. Smakelijk!
Snelle Jelle
€ 29,99












