Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
bloemkool met sausje en hazelnoten

Bloemkool met een lekker sausje en hazelnoten – Anne's Kitchen

  • Eenvoudig

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoorheen. Bak kort mee. Voeg geleidelijk de melk toe en roer na elk scheutje glad met een garde. Kook ca. 5 minuten tot een dikke bechamel en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Smelt de kaas erdoorheen.

  2. Maak intussen de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Blancheer de bloemkool ca. 5 minuten in kokend water. Giet af. Verdeel de bloemkool over de bodem van een ovenschaal en verdeel er de saus overheen. Verdeel er de hazelnoten en de tijm overheen. Zet onder de hete grill voor een goudgeel korstje.

Uit: Anne's Vintage Kitchen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!