Bereiding

‘Papjesangst kende ik vroeger niet. Ik vond niks lekkerder dan de romige saus die ik fanatiek door de bloemkool prakte. Dat komt omdat het groentepapje van mijn moeder eigenlijk gewoon een dikke bechamelsaus met kaas was.’

  1. Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoorheen. Bak kort mee. Voeg geleidelijk de melk toe en roer na elk scheutje glad met een garde. Kook ca. 5 minuten tot een dikke bechamel en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Smelt de kaas erdoorheen.
  2. Maak intussen de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Blancheer de bloemkool ca. 5 minuten in kokend water. Giet af. Verdeel de bloemkool over de bodem van een ovenschaal en verdeel er de saus overheen. Verdeel er de hazelnoten en de tijm overheen. Zet onder de hete grill voor een goudgeel korstje.
Uit: Anne’s Vintage Kitchen, foodies januari 2017