Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Twee glaasjes met daarin een tropische trifle van mango en passievrucht.

Tropische trifle

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zin in een zomers toetje boordevol exotische smaken? Deze tropische trifle met passievrucht en mango is een frisse en feestelijke afsluiter van elke maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 4 leuke glazen
Zin in een zomers toetje boordevol exotische smaken? Deze tropische trifle met passievrucht en mango is een frisse en feestelijke afsluiter van elke maaltijd.
Trifle
Een trifle is een klassiek Brits dessert dat je maakt met cake, custard en fruit. Wanneer je deze in laagjes opbouwt krijg je het dessert van je dromen.

Bereiding

  1. Doe de passievruchtblokjes in een pannetje en laat op laag vuur rustig ontdooien. Roer de maizena met het water tot een papje.

  2. Voeg, zodra de passievrucht ontdooid is, het maizenapapje al roerend toe aan de passievrucht. Verwarm nog ca. 1 minuut, tot de passievrucht iets dikker wordt.

  3. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de cake in blokjes van ca. 2 x 2 cm. Besprenkel de blokjes met het limoensap.

  4. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Spatel de slagroom, de Griekse yoghurt en het vanille-extract voorzichtig door elkaar.

  5. Verdeel de helft van de cake over de bodems van de glazen. Verdeel de helft van de yoghurtroom erover. Schep de helft van de passievrucht erover en verdeel de helft van de mangoblokjes erover.

  6. Herhaal met een tweede laag cake, yoghurtroom en eindig met het fruit. Maak af met de passievruchtpartjes en wat geraspte limoenschil.

Per portie: 534 kcal | 52 g koolhydraten | 7 g eiwit | 32 g vet

Fotografie: Jasper Bosman Receptuur: Anne Mebelder

Tip
Ook lekker met ananas en banaan.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!