
Wedge salad met chorizo-vinaigrette en blauwe kaas
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Deze wedge salad met chorizo-vinaigrette en blauwe kaas is ideaal om te eten als lunch of als bijgerecht bij je Spaanse diner. Makkelijk te maken en natuurlijk superlekker!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de chorizo in zeer kleine blokjes en doe ze in een bakpan. Verwarm de pan rustig zodat het vet een beetje uit de chorizo smelt. Voeg de sjalot toe en fruit de chorizoblokjes en de sjalot ca. 4 minuten samen. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Meng in een kom de honing met de rodewijnazijn en voeg al kloppend geleidelijk het chorizomengsel met de olie toe. Roer de gehakte dille erdoorheen.
Verdeel de sla-wedges over een schaal, zet ze mooi rechtop zodat de dressing er goed in kan trekken. Schep de dressing er royaal overheen. Maak af met wat verbrokkelde cabrales en amandelen.










