
Spinazie-chorizowafels met gepocheerd ei
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Zin in een verrassend hartig ontbijt of brunchgerecht? Deze spinazie-chorizowafels met een gepocheerd eitje zijn een echte traktatie. De combinatie van kruidige chorizo, zachte spinazie en romig eigeel maakt deze wafels net wat specialer!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng de aardappel met 1 ei, het bakmeel en zout en peper. Voeg de melk en de spinazie toe en roer tot een grof beslag.
Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op 1 kant wat schijfjes chorizo. Schep er direct een pollepel van het wafelbeslag op. Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg een scheut azijn toe en zet het vuur laag zodat het bijna kookt.
Breek de 6 verse, koude eieren in afzonderlijke kopjes en laat ze voorzichtig langs de rand van de pan in het hete water glijden. Pocheer de eieren 5 minuten en schep ze dan voorzichtig in ijswater om verder garen te voorkomen, of serveer ze direct op de chorizo-wafels. Garneer met wat spinazieblaadjes.









