Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Chorizowafels met gepocheerd ei en mes

Spinazie-chorizowafels met gepocheerd ei

In samenwerking met Chorizo Espanol
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zin in een verrassend hartig ontbijt of brunchgerecht? Deze spinazie-chorizowafels met een gepocheerd eitje zijn een echte traktatie. De combinatie van kruidige chorizo, zachte spinazie en romig eigeel maakt deze wafels net wat specialer!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakspray
  • wafelijzer

Lees verder na de advertentie

Zin in een verrassend hartig ontbijt of brunchgerecht? Deze spinazie-chorizowafels met een gepocheerd eitje zijn een echte traktatie. De combinatie van kruidige chorizo, zachte spinazie en romig eigeel maakt deze wafels net wat specialer!
Wafels
Krijg je zin in nog meer van dit soort lekkereĀ recepten? Bekijk hier onze favoriete recepten voor wafels bakken.

Bereiding

  1. Meng de aardappel met 1 ei, het bakmeel en zout en peper. Voeg de melk en de spinazie toe en roer tot een grof beslag.

  2. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op 1 kant wat schijfjes chorizo. Schep er direct een pollepel van het wafelbeslag op. Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.

  3. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg een scheut azijn toe en zet het vuur laag zodat het bijna kookt.

  4. Breek de 6 verse, koude eieren in afzonderlijke kopjes en laat ze voorzichtig langs de rand van de pan in het hete water glijden. Pocheer de eieren 5 minuten en schep ze dan voorzichtig in ijswater om verder garen te voorkomen, of serveer ze direct op de chorizo-wafels. Garneer met wat spinazieblaadjes.

Per portie: 361 kcal | 18 g koolhydraten | 22 g eiwit | 22 g vet

Beeld en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!