Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Klassieke kapsalon met onder andere friet, shoarma, ijsbergsla en knoflooksaus.

Zelf kapsalon maken

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Je geliefde snackbarcomfort, maar dan zelfgemaakt. De klassieke kapsalon is niet moeilijk na te maken in je eigen keuken, en met een beetje liefde maak je hem ook nog eens tien keer zo lekker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Je geliefde snackbarcomfort, maar dan zelfgemaakt. De klassieke kapsalon is niet moeilijk na te maken in je eigen keuken, en met een beetje liefde maak je hem ook nog eens tien keer zo lekker.

Bereiding

  1. Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit intussen een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  2. Bak de shoarmareepjes in 6-8 minuten goudbruin en gaar erin.

  3. Meng de fijngesneden ijsbergsla met de tomaat en de komkommer en houd apart. Neem de friet uit de oven, maar zet de oven niet uit.

  4. Verdeel de gebakken friet over ovenschaaltjes of gebruik één grotere schaal. Schep de gebakken shoarma erover en strooi de geraspte mozzarella eroverheen.

  5. Zet de schaal of schaaltjes ca. 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

  6. Neem uit de oven en verdeel de salade erover. Maak af met knoflooksaus en eventueel sambal of chilisaus. Serveer direct.

Per portie: 1047 kcal | 75 g koolhydraten | 36 g eiwit | 67 g vet

Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel

Kapsalon
Probeer ook eens onze Griekse kapsalon of vegetarische kapsalon!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!