Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Citroentaart met drie lagen cake met daartussen een romige citroenvulling en lemoncurd

Frisse citroenlaagjestaart met romige vulling

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd

Wat ons betreft is citroen dé smaak van de zomer. Met citroen in het beslag, in de vulling én als topping is deze taart dan ook op en top zomer.

Lees verder onder de advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor de vulling

Benodigdheden

  • bakpapier
  • 1 satéprikker
  • bakvorm (20 cm Ø)

Lees verder na de advertentie

Wat ons betreft is citroen dé smaak van de zomer. Met citroen in het beslag, in de vulling én als topping is deze taart dan ook op en top zomer.
Wist je dat?
Lemond curd is romig, zoet en zuur tegelijk. Dit jam-achtige goedje kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf lemoncurd maken is ook helemaal niet moeilijk!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed de bodem van 3 bakvormen (20 cm Ø) met bakpapier. Als je minder bakvormen hebt kun je de cakes ook in porties bakken.

  2. Klop de boter en de suiker in ca. 3 minuten licht en luchtig met een handmixer. Klop de eieren één voor één erdoorheen – zorg dat het vorige ei goed is opgenomen voor je het volgende toevoegt en schraap tussen door de zijkanten van de kom schoon.

  3. Spatel het bakmeel en het bakpoeder goed erdoorheen. Spatel de melk, de vanille en de schil van 2.5 citroen erdoorheen.

  4. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 30-35 minuten in de oven, tot de cakes goudkleurig zijn en een satéprikker er schoon uit komt. Heb je een keukenthermometer? De cakes zijn klaar als ze vanbinnen 90°C zijn.

  5. Maak terwijl de cakes in de oven staan de drizzle. Roer het citroensap en de suiker in een kom door elkaar.

  6. Laat de cakes ca. 10 minuten afkoelen en stort twee cakes met de platte zijde naar boven op een rooster boven een bakplaat. Stort de derde cake met de bolle zijde naar boven op het rooster.

  7. Lepel de drizzle over de cakes en laat helemaal afkoelen. Klop vervolgens voor de vulling de slagroom, de slagroomversteviger, de poedersuiker en de vanille met een handmixer dik en smeerbaar.

  8. Leg een afgekoelde cake met de platte zijde naar boven op een serveerschaal of taartplateau. Bestrijk met de helft van de vulling en besprenkel met de helft van de lemoncurd.

  9. Leg de tweede cake met de platte zijde naar boven en herhaal met de rest van de vulling en de lemoncurd. Leg de derde cake met de bolle zijde naar boven erop.

  10. Bestrooi met de rest van de citroenschil en wat suiker. Serveer direct of laat ca. 1 uur op kamertemperatuur staan.

  11. In de koelkast blijft de taart tot 24 uur goed; neem hem ca. 30 minuten voor je wilt serveren uit de koelkast om op temperatuur te komen.

Per stuk: 618 kcal | 64 g koolhydraten | 6 g eiwit | 37 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Fotografie: Clare Winfield Styling: Faye Wears Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!