
Bloemkool-tikkaspiesjes met makhanisaus
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Geef bloemkool een leuke twist door de roosjes te marineren in een pittige tikka-masalakruidenmix. Door ze te grillen en vervolgens te combineren een romige makhanisaus, zet je een kleurrijk en verrassend vegetarisch gerecht boordevol smaak op tafel!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Trek de rokken van de parten ui uit elkaar zodat je ābloemblaadjesā hebt. Snijd de bloemkool, inclusief de steeltjes en de blaadjes, in hapklare stukjes.
Meng de specerijen met 2ā3 van de olie in een kom, voeg de ui en de bloemkool toe en schep om, zodat alles goed bedekt is met de specerijenolie. In de koelkast blijft het mengsel tot 24 uur goed.
Verhit voor de makhanisaus de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de gember ca. 3 minuten erin en roer de tikka-masalaspecerijen erdoorheen.
Laat ca. 1 minuut sissen en voeg het laurierblaadje, het kaneelstokje en de tomaat toe. Laat 15-20 minuten zachtjes koken tot het mengsel dikker is.
Roer de boter, de honing en de slagroom erdoorheen. Laat afkoelen, doe het mengsel in een blender en pureer tot een gladde saus. Roer de yoghurt erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Rijg bloemkool en de ui aan spiesen. Bestrijk de grill van de barbecue met de rest van de olie.
Bak de spiesjes 15-20 minuten, tot de bloemkool zacht is. Draai regelmatig om. Serveer met de makhanisaus om te dippen.









