
Geblakerde koolspiesjes met harissaboter
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Deze geblakerde kool van de grill krijgt extra pit door de smeuïge harissaboter. Dit vegetarische gerecht is verrassend simpel maar bomvol smaak!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt de boter in een steelpan en voeg de harissa, de citroenschil, het citroensap en de knoflook toe. Bak 2-3 minuten, tot het mengsel sist. Breng op smaak met peper en roer het grootste deel van de peterselie erdoorheen.
Was de spitskool en gooi beschadigde buitenste bladeren weg. Snijd de spitskool doormidden en houd de stronk intact.
Snijd elke helft in twee parten en houd ook hierbij de stronk intact, zodat de koolparten heel blijven. Steek elk part voorzichtig aan een metalen spies.
Bestrijk met harissaboter en houd apart op een bakplaat. Bestrijk de grill van de barbecue met de neutrale olie en gril de spiesjes erop.
Bestrijk tijdens het bakken af en toe met de boter en draai elke 3-5 minuten om, tot de kool zacht en rondom geblakerd is. Je kunt de kool ook onder de hete grill van de oven roosteren.
Strijk de yoghurt uit over een serveerschaal en leg de koolspiesjes erop. Besprenkel met de rest van de boter en bestrooi met de gebakken uitjes en de rest van de peterselie.









