Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geblakerde koolspiesje van de barbecue met harissaboter

Geblakerde koolspiesjes met harissaboter

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Deze geblakerde kool van de grill krijgt extra pit door de smeuïge harissaboter. Dit vegetarische gerecht is verrassend simpel maar bomvol smaak!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Om te serveren

Benodigdheden

  • metalen spiesen

Lees verder na de advertentie

Deze geblakerde kool van de grill krijgt extra pit door de smeuïge harissaboter. Dit vegetarische gerecht is verrassend simpel maar bomvol smaak!
Wist je dat?
Harissa is een pittige, traditionele Chilipasta uit Tunesië, gemaakt van rode pepers, knoflook, specerijen en olie. Het is de Noord-Afrikaanse tegenhanger van sambal en geeft gerechten pit.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan en voeg de harissa, de citroenschil, het citroensap en de knoflook toe. Bak 2-3 minuten, tot het mengsel sist. Breng op smaak met peper en roer het grootste deel van de peterselie erdoorheen.

  2. Was de spitskool en gooi beschadigde buitenste bladeren weg. Snijd de spitskool doormidden en houd de stronk intact.

  3. Snijd elke helft in twee parten en houd ook hierbij de stronk intact, zodat de koolparten heel blijven. Steek elk part voorzichtig aan een metalen spies.

  4. Bestrijk met harissaboter en houd apart op een bakplaat. Bestrijk de grill van de barbecue met de neutrale olie en gril de spiesjes erop.

  5. Bestrijk tijdens het bakken af en toe met de boter en draai elke 3-5 minuten om, tot de kool zacht en rondom geblakerd is. Je kunt de kool ook onder de hete grill van de oven roosteren.

  6. Strijk de yoghurt uit over een serveerschaal en leg de koolspiesjes erop. Besprenkel met de rest van de boter en bestrooi met de gebakken uitjes en de rest van de peterselie.

Per portie: 183 kcal | 5 g koolhydraten | 2 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: James Lee Styling: Jo Harris Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!