Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Aardbeientarte-tatin met palmiers met een bolletje ijs erop

Aardbeientarte-tatin met palmiers

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Zachte, warme aardbeien in een glanzend laagje karamel, gecombineerd met knapperige palmiers. Deze tarte tatin vormt een verrassend eenvoudig dessert, maar is groots van smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Zachte, warme aardbeien in een glanzend laagje karamel, gecombineerd met knapperige palmiers. Deze tarte tatin vormt een verrassend eenvoudig dessert, maar is groots van smaak.
Tip
Gebruik rijpe aardbeien, want hoe rijper de aardbeien, hoe intenser de smaak en des te mooier de karamelisatie.

Bereiding

  1. Doe de aardbeien en 2 el van de suiker in een grote kom. Houd apart en laat ca. 1 uur macereren.

  2. Rol het bladerdeeg inclusief het bakpapier uit, bestrooi met 2 el van de suiker en rol het weer op zonder het bakpapier. Zet de deegrol rechtop.

  3. Druk de deegrol voorzichtig plat tot een schijf. Rol uit tot hij past in een ovenbestendige koekenpan (bijv. 30 cm Ƙ), maar leg het deeg er nog niet in.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Laat de aardbeien uitlekken en vang het sap daarbij op.

  5. Strooi de rest van de suiker in de ovenbestendige koekenpan en besprenkel met het opgevangen sap. Zet de pan op hoog vuur en laat de suiker smelten tot hij begint te karamelliseren.

  6. Neem van het vuur en leg de aardbeien met de ronde zijde naar beneden in de pan. Leg het deeg erop en stop de randjes in.

  7. Bak ca. 30 minuten in de oven, tot het deeg gerezen en goudbruin is. Stort de tarte tatin voorzichtig op een serveerschaal. Serveer hem heet met goed vanille- of slagroomijs.

Per portie: 291 kcal | 34 g koolhydraten | 4 g eiwit | 14 g vet

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: James Lee Styling: Jo Harris Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!