
Aardbeientarte-tatin met palmiers
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Zachte, warme aardbeien in een glanzend laagje karamel, gecombineerd met knapperige palmiers. Deze tarte tatin vormt een verrassend eenvoudig dessert, maar is groots van smaak.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de aardbeien en 2 el van de suiker in een grote kom. Houd apart en laat ca. 1 uur macereren.
Rol het bladerdeeg inclusief het bakpapier uit, bestrooi met 2 el van de suiker en rol het weer op zonder het bakpapier. Zet de deegrol rechtop.
Druk de deegrol voorzichtig plat tot een schijf. Rol uit tot hij past in een ovenbestendige koekenpan (bijv. 30 cm Ć), maar leg het deeg er nog niet in.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Laat de aardbeien uitlekken en vang het sap daarbij op.
Strooi de rest van de suiker in de ovenbestendige koekenpan en besprenkel met het opgevangen sap. Zet de pan op hoog vuur en laat de suiker smelten tot hij begint te karamelliseren.
Neem van het vuur en leg de aardbeien met de ronde zijde naar beneden in de pan. Leg het deeg erop en stop de randjes in.
Bak ca. 30 minuten in de oven, tot het deeg gerezen en goudbruin is. Stort de tarte tatin voorzichtig op een serveerschaal. Serveer hem heet met goed vanille- of slagroomijs.









