
Rijstpudding met zomerfruit en amandelcrunch
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Zin in een dessert dat net even anders is? Probeer deze rijstpudding eens! Het zomerfruit zorgt voor een frisse, zoete touch en de amandelcrunch geeft een heerlijke bite.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm voor de amandelcrunch de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Meng op een bakblik de amandelen met de suiker, het eiwit en het zout goed met elkaar.
Bak het geheel in ca. 25 minuten goudbruin en krokant; schep tussendoor enkele malen om. Laat afkoelen.
Breng intussen in een pan met dikke bodem de melk aan de kook. Voeg de rijst toe en roer goed door.
Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de rijst. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag, zodat de pudding net kookt.
Kook de rijst op middelhoog vuur in ca. 20 minuten beetgaar. Roer af en toe goed door om de korrels los van elkaar te maken.
Hoe verder in het kookproces, hoe vaker je moet roeren, omdat de pudding dikker wordt. Proef of de rijst gaar is en neem de pan van het vuur.
Roer de suiker, het zout en de boter door de warme pudding. De suiker voeg je pas aan het eind toe, omdat de suiker verhindert dat de rijst goed gaar wordt.
Verdeel direct over individuele schaaltjes. Verdeel de perzik en de frambozen erover, besprenkel met het citroensap en honing en maak af met de verse tijmblaadjes en de krokante amandelen.










