Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Turkse gevulde aardappel met saus

Turkse gevulde aardappel Kumpir

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Een aardappel poffen is misschien wel de lekkerste manier om hem te bereiden: een knapperige schil met een zachte, smeuïge binnenkant. Bij de Turkse kumpir maak je het extra leuk, want je vult de aardappel helemaal naar eigen smaak met je favoriete toppings.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de topping

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Lees verder na de advertentie

Een aardappel poffen is misschien wel de lekkerste manier om hem te bereiden: een knapperige schil met een zachte, smeuïge binnenkant. Bij de Turkse kumpir maak je het extra leuk, want je vult de aardappel helemaal naar eigen smaak met je favoriete toppings.
Tip
De precieze gaartijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Kijk na een uur even of ze al gaar zijn of dat ze nog even nodig hebben. Ze moeten goed zacht zijn, dan kun je het vruchtvlees goed losroeren.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg vier vellen aluminiumfolie klaar. Boen de aardappels goed schoon en wrijf ze droog.

  2. Leg de aardappels op de vellen folie, prik ze rondom in met een vork en schenk de olijfolie eroverheen. Verpak de aardappels in de folie. Pof in ca. 1 uur en 15 minuten gaar in de oven.

  3. Laat intussen voor de topping de mais en de olijven uitlekken. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en snijd de maiskolfjes in plakjes.

  4. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook, rasp hem fijn en roer door de Turkse yoghurt. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng met de knoflookyoghurt.

  5. Neem de aardappels uit de oven en verwijder de folie. Snijd de aardappels in de lengte in en roer met een vork het vruchtvlees los (laat de schil hierbij zoveel mogelijk intact).

  6. Verdeel de boter, de geraspte kaas en een flinke snuf zout en versgemalen witte peper over de aardappels en roer goed door het vruchtvlees.

  7. Serveer de aardappels met de toppings in kommetjes, zodat iedereen zelf diens aardappel kan vullen.

Per portie: 595 kcal | 52 g koolhydraten | 17 g eiwit | 46 g vet

Receptuur: Werner Drent Fotografie: Willem van Santen Styling: Add Pepper

Bereidingstip
Voor een gepofte aardappel heb je een bloemige aardappelsoort nodig – een bintje is ideaal.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!