
Geroosterde bloemkool met harissa en citroenpangrattato
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Van harissa heb je misschien wel eens gehoord, maar wist je dat er ook rozenharissa bestaat? De rozen geven de mild pittige saus in dit gerecht een bloemig aroma dat heerlijk is in combinatie met de bloemkool en kikkererwten.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe de bloemkoolroosjes in een grote braadslee, besprenkel met de olie, de harissa en de honing en schep om tot de bloemkool goed bedekt is.
Rooster ca. 20 minuten in de oven, of tot de bloemkool begint te blakeren aan de randjes. Voeg de kikkererwten toe, schep alles om en bak nog ca. 10 minuten.
Verhit intussen voor de pangrattato de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat zachtjes sissen en roer af en toe door.
Na ca. 5 minuten moet het mengsel goudkleurig, een beetje krokant en heel geurig zijn. Neem van het vuur, breng op smaak met zout en peper en houd apart.
Neem de bloemkool en de kikkererwten uit de oven. Bestrooi met de pangrattato en serveer.










