Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Burrata met gegrilde aspergebroccoli en pancetta

Burrata met gegrilde aspergebroccoli

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Romige burrata, knapperige pancetta en gegrilde aspergebroccoli, een onweerstaanbare combinatie. Met wat ciabatta erbij maak je er een complete en extra smaakvolle maaltijd van.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Romige burrata, knapperige pancetta en gegrilde aspergebroccoli, een onweerstaanbare combinatie. Met wat ciabatta erbij maak je er een complete en extra smaakvolle maaltijd van.
Serveertip
Geef dit gerecht een extra luxe touch door wat dunne plakjes prosciutto of serranoham erbij te serveren.

Bereiding

  1. Doe het oude stokbrood in een blender of keukenmachine en maal tot fijne broodkruimels. Roer de olijfolie en de knoflook door het broodkruim.

  2. Bak het mengsel al roerend in een verwarmde koekenpan goudbruin en krokant. Neem uit de pan, breng de pangrattato op smaak met zeezout en houd apart.

  3. Breng intussen een pan met ruim water en het keukenzout aan de kook en blancheer de aspergebroccoli ca. 3 minuten erin. Neem uit de pan en dep droog met keukenpapier

  4. Doe de aspergebroccoli, de extra vierge olijfolie en peper in een kom en hussel goed door elkaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de aspergebroccoli in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Neem uit de pan en houd apart.

  5. Bak de salie in het hete bakvet licht krokant, maar laat niet verbranden. Neem de salie uit de pan en houd apart op een stukje keukenpapier.

  6. Verdeel de aspergebroccoli over bordjes en leg de burrata erop. Bestrooi met de pangrattato en lepel de boter uit de koekenpan eroverheen.

  7. Garneer met de salie en de citroenschil. Serveer met ciabatta.

Per portie: 950 kcal | 50 g koolhydraten | 25 g eiwit | 74 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!