
Kaaskoekjes
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
In deze koekjes speelt Grana Padano de hoofdrol. Deze Italiaanse kaas heeft een nootachtige, zoutige smaak die perfect samengaat met het aromatische venkelzaad. En geloof ons: als je eenmaal begint te eten, kun je niet meer stoppen!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Rooster het venkelzaad ca. 1 minuut in een hete koekenpan. Neem uit de pan en houd apart.
Doe de bloem, het zout, 100 g Grana Padano, de helft van het venkelzaad en de blokjes boter in een mengkom. Kneed met je handen tot een korrelig mengsel.
Voeg beetje voor beetje het water toe en vorm tot een gladde deegbal. Wikkel in vershoudfolie en laat het deeg in de koelkast ca. 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad van je keuken met bloem.
Rol het deeg met een deegroller uit tot ½ cm dik. Steek met een vormpje koekjes eruit en leg ze op de bakplaat met 2 cm ruimte ertussen.
Bestrooi de koekjes met de rest van het venkelzaad, de rozemarijn en versgemalen zwarte peper. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koekjes minimaal 5 minuten afkoelen. Bestrooi met de rest van de Grana Padano.









