Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Riccioli met provolone, worst, zongedroogde tomaatjes, pancetta en spinazie.

Riccioli met provolone en worst

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Deze verrassende pasta met worst staat zo op tafel. Garneer royaal met provolone en genieten maar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Deze verrassende pasta met worst staat zo op tafel. Garneer royaal met provolone en genieten maar!
Tip
Provolone is lang niet in elke supermarkt verkrijgbaar, al kom je ā€˜m waarschijnlijk wel tegen in de grotere supermarkten. Bij Italiaanse delicatessenwinkels of kaaswinkels is de kaas vaak goed verkrijgbaar.

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij 1 kopje pastawater op.

  2. Verhit intussen 2 el olie in de koekenpan en bak de pancetta goudbruin erin. Voeg de knoflook en de worstvulling toe aan de pan en bak rul, totdat het vlees gaar is.

  3. Voeg de tomaatjes en de spinazie toe en bak een paar minuten mee, totdat de spinazie een beetje geslonken is. Breng op smaak met de chilivlokken, zout, peper en de rest van de olijfolie.

  4. Voeg de gekookte pasta en wat van het pastawater toe aan de pan en schud om. Warm alles nog even goed door. Garneer met lekker veel geraspte provolone.

Per portie: 1266 kcal | 106 g koolhydraten | 46 g eiwit | 74 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!