
Koreaanse gochujang burger
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 2 uur en 30 minuten wachttijdca. 2 u. en 30 min. wachttijd
Een hamburger met een Koreaanse twist: sappig varkensvlees, frisse komkommerkimchi en romige gochujangmayonaise. De gefermenteerde peperpasta gochujang geeft dit gerecht die typische pittige, zoet-hartige umamismaak waar de Koreaanse keuken om bekendstaat.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Begin met het maken van de gochujang-mayonaise. Meng de mayonaise met de peperpasta en laat 10 minuten rusten voor een betere smaak.
Snijd voor de kimchi de komkommer in grove stukken en meng ze met het zout. Laat 30 minuten staan zodat een groot deel van het vocht uit de komkommer kan trekken.
Meng de rest van de ingrediƫnten tot een soort pasta. Giet na 30 minuten de komkommer af en meng met de pasta. Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast staan maar 1 hele dag is nog beter.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en smeer ze in met een beetje gesmolten boter. Rooster de binnenkant van de broodjes.
Besmeer de bovenste en de onderste helft met de gochujang-mayonaise. Beleg de onderste helft met ijsbergsla.
Bak of gril de varkensburgers tot ze gaar zijn en laat ze 2 minuten rusten. Leg de burgers op de sla en beleg met de komkommer-kimchi.
Verdeel er de uienringen op en dek de burgers af met het bovenkantje van de hamburgerbuns. Serveer de burgers direct.
Burgerbijbel
€ 34,99









