Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Groentetraybake met onder andere broccoli, courgette, snijbonen, witte kaas en dille

Groentetraybake met pul biber en witte kaas

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Heb je zin in een makkelijk gerecht dat na een lange dag in een handomdraai op tafel staat? Probeer dan deze heerlijke traybake! Boordevol geroosterde groenten en romige witte kaas, met een pittig vleugje pul biber voor extra smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Heb je zin in een makkelijk gerecht dat na een lange dag in een handomdraai op tafel staat? Probeer dan deze heerlijke traybake! Boordevol geroosterde groenten en romige witte kaas, met een pittig vleugje pul biber voor extra smaak.
Variatietip
Traybakes smaken ook heerlijk met vlees, vis of kip. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de broccoli in parten. Snijd de courgette in langwerpige stukken.

  2. Pel de knoflooktenen. Pel de rode uien en snijd in partjes.

  3. Verdeel alle groenten over een bakblik of bakplaat. Bedruip royaal met olijfolie en bestrooi met de pul biber en de tijm.

  4. Rooster de groenten in ca. 40 minuten gaar in de oven. Schep na ca. 10 minuten en na ca. 20 minuten baktijd om.

  5. Hak de dille en de peterselie fijn. Strooi na ca. 30 minuten baktijd de helft van de gehakte kruiden over de groenten en schep goed om.

  6. Verkruimel de witte kaas. Serveer de traybake en strooi de rest van kruiden en de witte kaas eroverheen.

Per portie: 180 kcal | 12 g koolhydraten | 8 g eiwit | 11 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!