Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
recepten met venkel: kip met venkel en sinaasappel

Traybake: snelle en makkelijke recepten uit de oven

Advertentie

Weinig is er zo simpel als een traybake. Het enige wat je hoeft te doen is je ingrediënten klein(er) te snijden, wat olie en kruiden er overheen en de oven in. Je kunt vervolgens gerust met je voetjes omhoog, de oven doet toch het meeste werk. Deze traybake recepten helpen je op weg…

Traybake recepten

Ben jij ook zo’n traybake-fan? Probeer dan vooral eens de onderstaande traybake recepten! Wil je liever zelf experimenteren met verschillende ingrediënten? Vergeet dan niet deze blog te checken waarin wij je uitleggen hoe traybakes maken in zijn werk gaat. Zo geven wij tips & tricks voor het combineren van ingrediënten en delen de lekkerste toppings en sausjes. Zo kun je naar hartenlust zelf de lekkerste combinaties bedenken.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Het enige wat je hoeft te doen is de groenten, aardappels en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar. Hoe makkelijk is dat!

Naar het recept
Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Eenmaal, andermaal: jij koopt de marktkoopman leeg van zijn zalm en asperges. En dat is totaal geen straf want je maakt er in een mum van tijd een heerlijk hoofdgerecht mee.

Naar het recept
gegrilde groenten met artisjok en olijven

Gegrilde groenten met artisjokken en olijven

Geen zin om uitgebreid te koken maar wil je wel lekker eten? Maak deze ovenschotel met gegrilde groenten en artisjok.

Naar het recept
mosterdkip

Mosterdkip in tomatensaus

Scherp, vlak, kruidig of juist zoet: met de mosterd van jouw keuze maak je dit gerecht onweerstaanbaar. Zet de oven maar aan want van deze ovenschotel met gemarineerde kip in tomatensaus krijg je nooit genoeg.

Naar het recept
Schelvis met knapperige chorizokorst, asperges en paprika

Schelvis met knapperige chorizokorst, asperges en paprika

Is er eigenlijk wel een ingrediënt waar chorizo niet goed bij past? De Spaanse worst maakt wat ons betreft elk gerecht stralen. Zo ook deze schelvis met knapperige chorizokorst.

Naar het recept
Traybake met kip, paprika en chorizo

Traybake met kip, paprika en chorizo

Niet zo’n fan van vis? Probeer dan deze traybake met kip. Ook in dit gerecht is de chorizo de smaakmaker. Pro tip: Serveer de traybake met knapperig brood om in de braadsappen te dippen.

Naar het recept
Traybake met zalm, prei en aardappels

Traybake met zalm, prei en aardappels

Traybakes zijn makkelijk om te maken én superlekker. Wij zijn dol op deze snelle variant met zalm, prei en aardappels.

Naar het recept
Griekse schotel met lamsgehaktballetjes, feta en tomaat

Griekse schotel met lamsgehaktballetjes, feta en tomaat

Waan je op de Griekse archipel met deze gruwelijk lekker ovenschotel. We maken het gerecht met typisch Griekse smaakmakers als feta, tomaat en lam. Neem een hap met je ogen dicht en je vergeet dat je griz zit.

Naar het recept
Traybake met pastinaak, worstjes en peer

Traybake met pastinaak, worstjes en peer

Dit recept bewijst het: niets is zo makkelijk als een traybake. Het enige wat je hoeft te doen is de pastinaak, peer en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar!

Naar het recept
recepten met venkel: kip met venkel en sinaasappel

Kip met venkel en sinaasappel

Als drop een groente was, zou het venkel zijn. Verrassend genoeg gaat deze smaak ontzettend goed met kip. Dit gerecht zal binnen no time tot je vaste repertoire behoren.

Naar het recept
Kruidige pilav met kip

Kruidige pilav met kip

Wist je dat je pilav heel eenvoudig in één ovenschaal maakt? Het Midden-Oosterse gerecht leent zich perfect voor deze stijl van koken. Beetje bouillon erbij en de rijst gaart vanzelf.

Naar het recept
Traybake met balletjes, bimi, witte reuzenbonen en sinaasappel

Traybake met balletjes, bimi, witte reuzenbonen en sinaasappel

Zin in lekker en snel? Dit vegetarische recept met bimi en balletjes heb je in een handomdraai op tafel staan. Ideaal om te maken na een drukke (werk)dag.

Naar het recept
Kip puttanesca uit de oven

Kip puttanesca uit de oven

Puttanescasaus kenmerkt zich door de eenvoudige ingrediënten die elke Italiaan in huis heeft: kappertjes, tomaat, knoflook en chili. Van oorsprong staat deze saus bekend als voedsel voor de armen, omdat het van restjes gemaakt werd. Maar vergis je niet: dit gerecht zit boordevol smaak.

Naar het recept

Ons favoriete traybake recept

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Het enige wat je hoeft te doen is de groenten, aardappels en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar. Hoe makkelijk is dat!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 8 varkensbraadworstjes (à ca. 50g)
  • 300 g nieuwe aardappels (in kwarten)
  • 400 g kikkererwten (blik en afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 rode paprika’s (de zaadlijsten verwijderd en in grove stukken)
  • 2 maiskolven (in stukken)
  • 1 grote rode ui (in parten)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 citroen (½ uitgeperst en ½ in partjes)
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout en peper
  • 1 klein bosje bosje bladpeterselie

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de worstjes, de aardappels, de kikkererwten, de paprika, de mais en de ui over een grote bakplaat. Klop de olie, de knoflook, het citroensap, de specerij en en wat zout en peper door elkaar. Schenk dit over de groenten en de aardappels en hussel een beetje door elkaar. Dek strak af met aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven.

  2. Verwijder het folie en rooster ca. 30 minuten verder tot de worstjes gaar en de aardappels zacht zij n en alles bruine randjes begint te krijgen. Garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes om erover uit te knijpen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: James Lee Styling: Agathé Gits Foodstyling: Liberty Fennell

Meer snelle recepten

Zin in iets anders dan een traybake? Bekijk dan al onze snelle recepten in een handig overzicht.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!