
Pumpkin-spicemuffins met roomkaasfrosting
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Pumpkin Spice is een Amerikaanse kruidenmix van kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel. Alleen al de geur doet je meteen aan de herfst denken. In deze cupcakes wordt de kruidenmix gecombineerd met pompoen en een roomkaasfrosting. Het is de perfecte herfsttraktatie (maar stiekem de rest van het jaar ook hartstikke lekker!).
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden eruit.
Leg de pompoen met de snijzijde naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30-40 minuten in de oven.
Haal uit de oven als de pompoen helemaal zacht is. Laat afkoelen, schep het vruchtvlees uit de schil in een blender en pureer.
Weeg 300 g pompoenpuree af. Meng de bloem, het bakpoeder, de baksoda, de specerijen en een snufje zout in een kom.
Doe de boter en de suiker in een andere kom en klop met een handmixer licht en luchtig. Klop de eieren ƩƩn voor ƩƩn erdoorheen.
Voeg de vanille, het bloemmengsel en de pompoenpuree toe en klop kort door elkaar. Zet de muffinvormpjes in het bakblik en verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak ca. 20 minuten in de oven, tot de muffins gerezen zijn en een satƩprikker schoon uit het midden komt. Laat helemaal afkoelen.
Doe voor de frosting de boter in een kom en klop ca. 1 minuut met een handmixer. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en klop 3-4 minuten, tot het mengsel glad is.
Voeg de roomkaas en de vanille toe en klop tot de frosting weer glad is. Lepel of spuit de frosting op de muffins en bestuif met een beetje extra kaneel.









