Toast van ontbijtkoek met ricotta en pompoenpuree
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Kook er de pompoenblokjes 10-12 minuten in tot ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en stamp ze tot een zachte puree. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 180°C).
Verhit de olijfolie en 1 el honing in een koekenpan. Voeg de gehakte noten toe en laat ze op laag vuur karamelliseren. Schep het geheel zodra het goudbruin is geworden op een stuk bakpapier (pas op, loeiheet). Laat de noten afkoelen, hierdoor worden ze lekker crispy.
Bestrijk de plakken ontbijtkoek met wat honing en verkruimel 1 plak tot kruimeltjes. Verdeel de plakken ontbijtkoek en de kruimels over een bakplaat. Rooster ca. 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Klop de ricotta los en meng de pumpkin spice-kruidenmix erdoorheen.
Bestrijk de afgekoelde toast met wat pompoenpuree. Schep daar wat van het ricottamengsel op. Bestrooi tot slot met de ontbijtkoekkruimels en de gekaramelliseerde noten.