Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Toast van ontbijtkoek met ricotta en pompoenpuree

Toast van ontbijtkoek met ricotta en pompoenpuree

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Kook er de pompoenblokjes 10-12 minuten in tot ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en stamp ze tot een zachte puree. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 180°C).

  2. Verhit de olijfolie en 1 el honing in een koekenpan. Voeg de gehakte noten toe en laat ze op laag vuur karamelliseren. Schep het geheel zodra het goudbruin is geworden op een stuk bakpapier (pas op, loeiheet). Laat de noten afkoelen, hierdoor worden ze lekker crispy.

  3. Bestrijk de plakken ontbijtkoek met wat honing en verkruimel 1 plak tot kruimeltjes. Verdeel de plakken ontbijtkoek en de kruimels over een bakplaat. Rooster ca. 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Klop de ricotta los en meng de pumpkin spice-kruidenmix erdoorheen.

  5. Bestrijk de afgekoelde toast met wat pompoenpuree. Schep daar wat van het ricottamengsel op. Bestrooi tot slot met de ontbijtkoekkruimels en de gekaramelliseerde noten.

Per portie: 172 kcal | 26 g koolhydraten | 3 g eiwit | 6 g vet

Receptuur en foto’s: Francine Lankamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)