
Bloemkoolbowl met kurkuma en citroen
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Plantaardig eten saai? Absoluut niet! Deze bloemkoolbowl met kurkuma en citroen barst van de smaak: fris, voedzaam en romig. Dit is gezond comfortfood op z'n best.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 180°C). Doe de bloemkoolroosjes en eventueel het -blad in een grote kom en besprenkel met de helft van de olie.
Schep om met de kurkuma, het komijnzaad, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25-35 minuten goudkleurig en beetgaar in de oven.
Doe na ca. 10 minuten baktijd de boerenkool in een grote kom en kneed de rest van de olie, zout en peper erdoorheen. Verdeel over een grote bakplaat.
Bak de boerenkool de laatste 10 minuten mee in de oven, of tot de boerenkool krokant is. Laat afkoelen op de bakplaat. Knijp de citroen uit boven de bloemkool.
Kook de quinoa en linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en verdeel over kommen. Verdeel de bloemkool, de boerenkool, de kokosyoghurt en de zadenmix erover. Restjes blijven tot vier dagen goed in de koelkast.










