
Tajine met abrikoos en amandel
Eenvoudig
ca. 2 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 20 min. bereidingstijd
Doordat je de ingrediënten langzaam laat garen in de tajine, worden de smaken extra goed opgenomen en het vlees supermals. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten, maar dit is wat ons betreft een van onze favoriete combinaties!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de bouillon in een pan. Rooster de amandelen lichtbruin in een koekenpan. Pel en snipper de uien. Pel de teentjes knoflook en plet ze met het lemmet van een mes.
Verhit de olie in een grote braadpan of tajine die op het fornuis kan en bak het vlees rondom goudbruin erin. Neem uit de pan.
Doe de ui en de knoflook in het hete bakvet en bak al roerend. Voeg de gember, de kaneel, de ras el hanout, de kurkuma, zout en peper toe en roer goed door.
Voeg het vlees, het kaneelstokje en de bouillon toe. Zet het vuur lager en laat ca. 1 uur en 30 minuten afgedekt zachtjes koken.
Voeg de abrikozen, de honing en de helft van de amandelen toe. Roer door en laat nog ca. 30 minuten koken, tot het vlees heel mals is en de saus iets dikker is.
Neem de pan van het vuur en bestrooi met de rest van de amandelen en de koriander. Serveer de tajine eventueel met couscous of pita.










