Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Croissants die in de lengte zijn doorgesneden met daartussen kaas en ham en daarover bieslook en crispy chili-olie

Croque-monsieurcroissant

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Een hartige croissant is iets waar je ons voor wakker kunt maken. Gevuld met kaas en ham, even warm maken, aftoppen met cripy chili-olie en je wilt hierna niet meer anders. Probeer zelf maar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakpapier
Een hartige croissant is iets waar je ons voor wakker kunt maken. Gevuld met kaas en ham, even warm maken, aftoppen met cripy chili-olie en je wilt hierna niet meer anders. Probeer zelf maar!
Variatietip
Maak deze croissant ook eens met knapperige bacon in plaats van ham.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C ). Neem een plak kaas en leg er een plak ham op. Herhaal voor de overige plakken kaas en ham.

  2. Rol de kaas en ham vanaf de lange zijde op. Snijd de croissants aan de bovenkant in de lengte in, maar niet helemaal door. Leg in elke croissant een rolletje kaas en ham.

  3. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de croissants ca. 5 minuten in het midden van de oven tot de kaas goed gesmolten is.

  4. Neem uit de oven en bestrooi de croissants met bieslook en besprenkel met crispy chili olie naar smaak.

Per stuk: 454 kcal | 26 g koolhydraten | 19 g eiwit | 31 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!