Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Twee croissant met spek en stroop er bovenop

Croissant met spek en stroop

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Wil je iets anders dan de standaard croissant met boter of jam? Maak er een pannenkoekenfeestje van met spek en stroop!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Wil je iets anders dan de standaard croissant met boter of jam? Maak er een pannenkoekenfeestje van met spek en stroop!
Serveertip
Serveer deze croissants bij de brunch voor een feestelijke start van de dag.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht 180°C). Bestrijk 8 plakken spek met een dun laagje stroop. Leg op elke croissant gekruist twee plakken spek.

  2. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de croissants 5 minuten in het midden van de oven, tot de spek een beetje karamelliseert.

  3. Bak ondertussen de overige 2 plakken spek in de pan krokant. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

  4. Verkruimel de gebakken spek in kleine stukjes. Besprenkel de croissants met stroop en strooi de spek erover.

Per portie: 465 kcal | 41 g koolhydraten | 13 g eiwit | 27 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!