Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Plaattaart met ricotta, vijgen, pijnboompitten, rucola en hot honey

Vijgen-ricottaplaattaart met hot honey

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Zin in iets makkelijks dat er toch leuk uitziet? Dan is deze hartige taart met vijgen en ricotta perfect. De hot honey zorgt voor precies genoeg pit en maakt het helemaal af. Ideaal voor een etentje of tijdens de borrel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Zin in iets makkelijks dat er toch leuk uitziet? Dan is deze hartige taart met vijgen en ricotta perfect. De hot honey zorgt voor precies genoeg pit en maakt het helemaal af. Ideaal voor een etentje of tijdens de borrel.
Veganistische optie
Liever plantaardig? Vervang de ricotta voor zelfgemaakte veganistische ricotta en vervang het roomboterbladerdeeg door gewoon bladerdeeg.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit en leg het op een bakplaat.

  2. Snijd een rand van 1 cm rondom in en prik het midden meermaals in met een vork. Bak ca. 30 minuten in de oven, tot het deeg krokant en goudkleurig is.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur en doe ze in een kom. Verhit op laag vuur de honing, de pul biber, de citroenschil en het -sap in de koekenpan tot het mengsel warm en vloeibaar is.

  4. Neem van het vuur en houd apart, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken. Klop ondertussen de ricotta met wat zout losser en verdeel over de deegbodem. Verdeel de rucola, de munt en de vijgen erover.

  5. Bestrooi met de geroosterde pijnbompitten en de zeezoutvlokken en besprenkel met de hot honey (verwarm opnieuw met een beetje water als hij tijdens het afkoelen te veel is ingedikt) en de olijfolie. Snijd in stukken en serveer.

Per portie: 631 kcal | 71 g koolhydraten | 15 g eiwit | 29 g vet

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Fotografie: Adrian Lawrence Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann

Tip
Wil je Ʃcht uitpakken? Maak dan ook het bladerdeeg zelf!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!