Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Vier cocktailglazen met avocado, ijsbergsla, texmex crispy garnalen en een sausje

Crispy Tex-Mex garnalencocktail met avocado

In samenwerking met NestlƩ
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

De klassieke garnalencocktail zoals je 'm gewend bent, maar dan met een twist. Met deze kruidenmix krijg je supersmakelijke Ʃn krokante garnalen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de saus

De klassieke garnalencocktail zoals je 'm gewend bent, maar dan met een twist. Met deze kruidenmix krijg je supersmakelijke Ʃn krokante garnalen.
Tip
Liever vegetarisch? Vervang de garnalen dan door plant-based ā€˜garnalen’ of gebruik krokant gebakken tofu als alternatief.

Bereiding

  1. Snijd de ijsbergsla in zeer fijne reepjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

  2. Doe de gamba’s in een kom en meng goed met de olijfolie. Bestrooi met het texmex kruidenmengsel en zorg dat de garnalen goed rondom bedekt zijn.

  3. Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Verdeel de garnalen over het airfryermandje in een enkele laag. Bak de garnalen ca. 8 minuten in de airfryer.

  4. Roer de ingredienten voor de saus door elkaar. Verdeel de ijsbergsla over mooie cocktailglazen en schep er de avocadoblokjes op.

  5. Verdeel over elk glas 3 garnaaltjes en schep er wat van de saus overheen. Leg nog 1 garnaal in het midden en hang er een over de rand van het glas. Maak af met nog een beetje saus en wat fijngesneden bieslook.

Ook lekker met een dot Thomy Mayonnaise; klassieke Zwitserse mayo met een unieke smaak.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!