
Bietensalade met ingelegde steeltjes
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Bieten saai? Niet met dit recept! Deze rijkgevulde salade is voor zowel de lunch als bij het hoofdgerecht ideaal om op tafel te zetten.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Neem de steeltjes en de blaadjes van de bieten en doe ze in een kom koud water. Was goed om alle aarde te verwijderen, giet af en was nog een keer. Houd apart om te laten drogen.
Was de bieten en schrob de aarde er goed af. Dep droog en leg ze in het midden van een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met zout en peper, besprenkel met 1 el van de olie en verpak in de folie.
Bak ca. 50 minuten in de airfryer op 200°C of in de oven (elektrisch: 220°C / hete- lucht: 200°C), tot je met een scherp mes makkelijk in de bieten kunt prikken. Laat afkoelen en snijd in dunne plakjes.
Doe terwijl de bieten in de oven staan de azijn, de suiker, het korianderzaad en 1 tl zout in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en neem van het vuur.
Voeg de bietensteeltjes toe en houd de bladeren nog apart. Roer door en laat minimaal 30 minuten trekken.
Roer de mierikswortelpuree, de zure room, de helft van de honing en wat citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en voeg naar wens meer mierikswortel toe. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
Doe de mosterd, de rest van het citroensap, de rest van de honing, de munt en de rest van de olie in een grote kom. Klop door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Roer de linzen en het bietenblad erdoorheen. Hak wat bietensteeltjes grof en roer alle steeltjes door de linzen. Verdeel het linzenmengsel over een schaal en verdeel de bieten, de vis en de mieriksworteldressing eroverheen.










