
Flespompoenromescodip
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Een leuke variant op de klassieke romesco. Deze unieke dip is heerlijk voor bij de borrel of als smeersel op je brood. Makkelijk te maken en toch boordevol smaak!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en laat de pitten erin zitten.
Leg de pompoenhelften op een bakplaat en besprenkel met 1 el van de olie. Bestrooi met zout en peper en wrijf goed in met je handen.
Rooster met de snijzijden naar boven ca. 1 uur in de oven, tot de randjes geblakerd zijn en het vruchtvlees zacht. Laat even afkoelen, verwijder de steel en gooi die weg.
Doe de pompoen, de rest van de olie, de knoflook, de amandelen, de azijn en het paprikapoeder in een keukenmachine. Maal tot de amandelen fijngehakt zijn.
Proef en breng zo nodig op smaak. Serveer met naturel chips om te dippen.










