Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Flespompoenromescodip met naturel chips

Flespompoenromescodip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Een leuke variant op de klassieke romesco. Deze unieke dip is heerlijk voor bij de borrel of als smeersel op je brood. Makkelijk te maken en toch boordevol smaak!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Om te serveren

Lees verder na de advertentie

Een leuke variant op de klassieke romesco. Deze unieke dip is heerlijk voor bij de borrel of als smeersel op je brood. Makkelijk te maken en toch boordevol smaak!
Wist je dat?
Romesco is een Spaanse dip uit Catalonië, traditioneel gemaakt van geroosterde rode paprika’s en tomaat. In deze variant vervangen we die ingrediënten door flespompoen, voor een heerlijke twist.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en laat de pitten erin zitten.

  2. Leg de pompoenhelften op een bakplaat en besprenkel met 1 el van de olie. Bestrooi met zout en peper en wrijf goed in met je handen.

  3. Rooster met de snijzijden naar boven ca. 1 uur in de oven, tot de randjes geblakerd zijn en het vruchtvlees zacht. Laat even afkoelen, verwijder de steel en gooi die weg.

  4. Doe de pompoen, de rest van de olie, de knoflook, de amandelen, de azijn en het paprikapoeder in een keukenmachine. Maal tot de amandelen fijngehakt zijn.

  5. Proef en breng zo nodig op smaak. Serveer met naturel chips om te dippen.

Per portie: 298 kcal | 9 g koolhydraten | 5 g eiwit | 26 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Tom Regester

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!