Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Boerenkoolchaat met pakora’s, gebakken boerenkoolbladeren, kruidenchutney en verse toppings geserveerd op een groot bord

Boerenkoolchaat met pakora’s en kruidenchutney

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Boerenkool in een Indiaas jasje, je wist niet dat je het miste. In dit recept combineren we onze typische Hollandse groente met de frisse, kruidige smaken van Indiaas streetfood. Ideaal bij curry's of als onderdeel van een tafel vol verschillende gerechten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de chutney

Om te serveren

Lees verder na de advertentie

Boerenkool in een Indiaas jasje, je wist niet dat je het miste. In dit recept combineren we onze typische Hollandse groente met de frisse, kruidige smaken van Indiaas streetfood. Ideaal bij curry's of als onderdeel van een tafel vol verschillende gerechten.
Serveertip
Serveer dit heerlijke bijgerecht samen met andere Indiase gerechten voor een avond vol smaak!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Snijd de boerenkoolsteeltjes van de bladeren. Houd het grootste deel van de bladeren apart en hak de rest met de steeltjes grof.

  2. Scheur de apart gehouden bladeren grof en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met 1 el van de olie, de helft van de komijn, zout en peper.

  3. Masseer de olie in de bladeren en verdeel in een gelijkmatige laag. Rooster de chaat 15-20 minuten in de oven tot het krokant is, neem uit de oven en houd apart.

  4. Verhit de olie in een diepe steelpan op middellaag vuur – zorg dat de pan niet tot meer dan een derde gevuld is met olie. Schenk het water in een kom en roer het ei erdoorheen.

  5. Voeg het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, de specerijen en 1 tl zout toe en roer tot een dik beslag. Roer de gehakte boerenkoolbladeren, de -steeltjes en de rode ui erdoorheen; voeg zo nodig meer water toe.

  6. Laat een druppeltje beslag in de olie vallen om te controleren of hij heet genoeg is. Als het beslag bubbelend naar de oppervlakte rijst en goudbruin wordt, is de olie klaar. Als de olie nog niet heet genoeg is, zet het vuur dan middelhoog.

  7. Lepel een paar volle eetlepels van het beslagmengsel per keer in de hete olie. Frituur in 3-4 minuten goudbruin en krokant; draai halverwege om. Laat de pakora’s uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  8. Doe alle ingrediënten voor de chutney in een keukenmachine of het hakmolentje van een staafmixer en maal tot een chutney. Voeg eventueel meer water toe.

  9. Verdeel de pakora’s en de krokante boerenkoolchaat over een bord en lepel de yoghurt eroverheen. Besprenkel met de tamarindechutney en de kruidenchutney. Strooi de sev, de garam masala en de korianderblaadjes eroverheen.

Per portie: 213 kcal | 20 g koolhydraten | 8 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Tom Regester

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!