Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bord met hertenbiefstuk met kastanjechampignon-pepersaus, friet en een groene salade

Hertenbiefstuk met kastanjechampignon-pepersaus

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Een mals stuk vlees dat perfect gebakken is in combinatie met een klassieke champignon-pepersaus. Leg er nog een portie verse friet naast en je avond is compleet.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Een mals stuk vlees dat perfect gebakken is in combinatie met een klassieke champignon-pepersaus. Leg er nog een portie verse friet naast en je avond is compleet.
Serveertip
Als je écht indruk wil maken, serveer je zelfgemaakte friet bij je biefstuk.

Bereiding

  1. Leg de biefstukken op een bord, besprenkel met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.

  2. Bak de biefstukken in ca. 3 minuten per zijde medium-rare in de hete pan. Leg ze op een bord, dek af en laat rusten.

  3. Doe de sjalot en nog wat olie in het hete bakvet en bak 2-3 minuten, tot de sjalot zacht is. Voeg de kastanjechampignons toe bak op hoog vuur tot ze zacht en goudkleurig zijn.

  4. Roer de peper en de wijn erdoorheen en laat koken tot de wijn is verdampt. Voeg de bouillon toe en laat zachtjes koken tot hij tot de helft is ingekookt.

  5. Roer de crème fraîche en de mosterd erdoorheen en laat nog 3-4 minuten zachtjes koken. Roer de tijm erdoorheen.

  6. Voeg vocht van het bord met de biefstukken toe aan de saus. Snijd de biefstukken in plakjes en serveer met friet en salade. Lepel de saus eroverheen.

Per portie: 354 kcal | 3 g koolhydraten | 34 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Emma Guscott Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Jessica Ransom

Inspiratietip
Inspiratie nodig voor een lekkere, frisse salade? Bekijk een van onze recepten.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!