Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Couscous met peterselie en abrikozen

Couscous met peterselie en abrikozen

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Zomer uit de soek! Haal de smaken van vakantie in huis met deze couscoussalade gebaseerd op de Arabische keuken. Lekker door smaakmakers als abrikozen, feta en peterselie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zomer uit de soek! Haal de smaken van vakantie in huis met deze couscoussalade gebaseerd op de Arabische keuken. Lekker door smaakmakers als abrikozen, feta en peterselie.

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de peterselie en de koriander en schud ze goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Halveer de abrikozen. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.

  2. Giet de couscous af en laat hem goed uitlekken. Meng de peterselie, de koriander, de abrikozen, de paprika, de amandelen, de rozijnen en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel er de feta overheen.

Per portie: 638 kcal | 89 g koolhydraten | 21 g eiwit | 19 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: aba-i, Bunzlau Castle, In-Petto, Subba, eigen collectie

Wist je dat?
Couscous is niet alleen gemakkelijk om te verwerken in dit heerlijke recept maar het bevat ook nog eens een aantal belangrijke vitamines. Nog gezonder? Haal dan de volkoren variant in huis.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (16 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!