Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Semifreddo

Semifreddo

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de slagroom lobbig en zet hem in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie schuimig. Maak de gardes van de handmixer goed schoon en vetvrij. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout.

  2. Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Schenk het mengsel in een met vershoudfolie bekleed cakeblik of puddingvorm. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.

  3. Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort hem uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Snijd plakken van de semifreddo en serveer.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)