Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
seizoensgroenten februari

Witlofsalade met gesmoorde uien en tijm

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Wederom een simpel maar o-zo-lekkere variant op de klassieke witlofsalade. De gesmoorde uien geven dit gerecht een extra lekkere smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Wederom een simpel maar o-zo-lekkere variant op de klassieke witlofsalade. De gesmoorde uien geven dit gerecht een extra lekkere smaak.

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een pan en bak de uien ca. 10 minuten op middelhoog vuur. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Voeg de tijm toe aan de uien en breng op smaak met zout en peper.

  2. Snijd de onderkant van de witlof zodat de stronkjes in blaadjes uiteenvallen. Meng de olijfolie door de hüttenkäse en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de witlof en de hüttenkäse over borden en schep de uien eroverheen. Maak af met de tuinkers.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!