Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Basisrecept jam maken

Basisrecept jam maken

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Wil je nog maandenlang van het fruit genieten? Maak er dan eens jam van. Dat is verrassend eenvoudig en de perfecte bestemming voor overrijp fruit. Want fruit dat iets te rijp is, geeft vaak net wat meer smaak af aan de jam. Of je nu gaat voor aardbeien-, frambozen- of bramenjam, met wat suiker en een beetje geduld zet je zo je eigen voorraadje zomers fruit op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • schone weckpot

Lees verder na de advertentie

Wil je nog maandenlang van het fruit genieten? Maak er dan eens jam van. Dat is verrassend eenvoudig en de perfecte bestemming voor overrijp fruit. Want fruit dat iets te rijp is, geeft vaak net wat meer smaak af aan de jam. Of je nu gaat voor aardbeien-, frambozen- of bramenjam, met wat suiker en een beetje geduld zet je zo je eigen voorraadje zomers fruit op tafel.
Tip
Rood fruit laat zich bovendien uitstekend combineren. Mix bijvoorbeeld aardbeien met frambozen voor een frisse jam, of maak een zomerse mix van bosbessen en bramen voor een diepere, vollere smaak.

Bereiding

  1. Maak het fruit schoon, verwijder eventueel steeltjes en blaadjes. Was het fruit.

  2. Breng het fruit met de geleisuiker en een scheutje water aan de kook. Laat ca. 5 minuten goed koken en roer goed.

  3. Giet de jam in een schone weckpot, sluit hem af en laat ondersteboven afkoelen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (16 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!