Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Vijgenchutney

Vijgenchutney

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

De zomer vangen in een potje klinkt zo gek nog niet. Maak je eigen vijgenchutney in en houd het zomergevoel nog even vast.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

De zomer vangen in een potje klinkt zo gek nog niet. Maak je eigen vijgenchutney in en houd het zomergevoel nog even vast.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Fruit de ui ca. 2 minuten in de olie. Voeg de laurierblaadjes, het paprikapoeder en het chilipoeder toe en fruit nog ca. 1 minuut. Voeg de basterdsuiker en de azijn toe. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen.

  2. Was de vijgen en snijd er de steeltjes af. Snijd de vijgen in blokjes. Voeg de vijgen toe aan het azijnmengsel. Kook de vijgenchutney al roerend 4-5 minuten tot de vijgen uiteenvallen. Schep de hete vijgenchutney in een gesteriliseerde weckpot en sluit hem goed af. Lekker bij kaas.

Foto: Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (124 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!